Content Co Creatie LAB (Inhoud samen maken laboratorium)

Ben je startend ondennemer of al een tijdje bezig. Zit je alleen thuis op je content te broeden en kom je er niet uit. Sluit je dan aan bij het Content Co Creatie Lab.

Wat is het Content Co Creatie LAB?

Het Content LAB is een maandelijkse workshop waarin we een dag lang werken aan content voor jouw bedrijf.

Met content bedoel ik alles wat vertellen en laten zien over ons zelf en ons bedrijf. Dat kan de inhoud van je website zijn, een pitch, de omschrijving van je missie, een linkedinbericht, een reel, een tweet, een video, een facebookadvertentie.

Elke eerste maandag van de maand

Locatie: Utrecht De havenloods. Ruimte31
Wanneer:  elke 1e maandag van de maand
4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 8 augustus, 5 september, 3 oktober, 7 november, 5 december

Wat is Content?

Content betekent inhoud. Dat is letterlijke vertaling uit het Engels. Bij het woord content denken veel mensen aan berichten op social media, maar dat is het niet alleen. Content is ook de inhoud van je website.  Artikelen, video's, foto's en geluid.

Eigenlijk is alle informatie op internet content. Maar uh.. niet alleen op internet, want ook de inhoud van een boek is content.

Waarom heet het Lab?

In een laboratorium mag  je mag experimenteren, mislukkelingen maken. Fouten maken en daar van leren. Nieuwe dingen uitproberen. Proefjes doen.

Foto en video.

Ik ben er met mijn camera en maak foto's en video. Je mag deze gebruiken voor je content. De foto's bewerken? Dat kan je zelf, ik help je erbij.

Voor wie?

Zelfstandig ondernemers. Startend of al een tijdje bezig. Je maakt zelf de content voor je bedrijf.

Waar?

In Utrecht. We maken gebruik van een heerlijke broedplek. Het atelier van Sjaan van Riel van de Tussenruimte in de Havenloods.

Wat gaan we doen?

We gaan werken aan de verhalen van ons bedrijf.
De inhoud dus. Content. Wat vertellen we over onszelf en wat we doen. Wat is ons verhaal? Wat is onze stijl? Welke kleuren horen daar bij en welke woorden horen daarbij.

We gaan schrijven, beeld maken, foto, video, tekenen, knippen plakken, met of zonder laptop.

We helpen elkaar door vragen te stellen samen te werken en elkaar feedback te geven.

Mooi als er samenwerkingen ontstaan en we content maken voor elkaar.

Hoe ziet de dag er uit?

Elke ochtend heeft een thema. Je krijgt les van mij of er is  een gast die een workshop geeft.

Ieder heeft een eigen tafel om aan te werken.

In de middag gaan we werken aan ons eigen project of aan een gezamenlijk project.

We delen de dag op in blokken zodat er ruimte is om te focussen zonder afleiding. Daarnaast is er tijd voor overleg, ontmoetingen, elkaar helpen, samenwerken, co-creeren.

De plek waar we zijn nodigt uit om in flow te werken en om lekker te spelen. Je mag uitproberen. Aanrommelen. Ruimte maken. Kijken vanuit een ander perspectief. In het atelier is genoeg materiaal dat we kunnen gebruiken om te schrijven, te tekenen of te knutselen.

Waarom zou je meedoen?

Je zit thuis alleen te broeden. Je weet niet zo goed wat je moet vertellen. Je vind niet de juiste woorden om een post te schrijven.. Je moet reclame maken voor je bedrijf maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen.

Of je blijft hangen in de techniek. Hoe maak ik een website. Hoe zit dat nu met reels, hoe moet ik een verkooptekst schrijven. Hoe moet ik een plaatje uploaden. Welke programma's kan ik gebruiken. Hoe moet ik een filmpje maken.  Hoe schrijf ik een pitch.

Je zoekt je eigen stijl. Wat voor kleuren moet ik gebruiken. Wat voor foto's of illustraties gebruik ik. Maar ook. Welke kleding trek ik aan voor een foto of een video.  Hoe zet ik mezelf neer als professional.

Wat levert het je op

In het Content LAB leer je je eigen stijl ontwikkelen. Je leert de woorden vinden die passen bij jou. Je leert video maken en verkoopteksten schrijven. Je leert presenteren en  een prof en als jezelf.

Je leert ook dat je niet alles in je uppie thuis hoeft te vinden. Samen gaat het sneller.

Thema's.

Elke maand belichten we een ander thema.

  • 2 mei met Henriette Visser over het vinden van je eigen stijl in kleding.
  • 4 juli Sara Bruinsma begeleidt een spreekcirkel
  • 8 augustus is het thema vrijheid
  • 5 september gaan we dansen. Alexandra Janssen geeft de workshop. Presence door Flamenco'  (en wat heeft dat dan met content te maken? alles natuurlijk!)
  • 3 oktober komt Annet Konijn. Annet is informatietekenaar. We leren hoe je informatie kunt vertalen in een heldere tekening.

Foto's en video

Ik maak foto's en op verzoek filmpjes. Je mag dat beeldmateriaal gebruiken voor je eigen 'content'. Heb je een verzoek voor een foto of een video, laat het weten dan kunnen er aan werken.

Wat als ik inhoudelijke vragen heb?

We geven elkaar feedback op de inhoud, de stijl en de vorm.

'The medium is the message'  of 'vorm is inhoud'. Het lijken quotes uit het stenentijdperk van de media. Maar het is nog steeds heel relevant, de manier waarop je iets vertelt, de volgorde, de vorm, de kleur, met welk platform. Experimeren met de vorm en de inhoud. In het Content Co Creatie LAB is juist daar ruimte voor

Met hoeveel mensen zijn we?

De groep is per keer niet groter dan 8.

Hoe laat?

Van 9 tot 17u

Ik ben om 8:30u aanwezig.  Als je vroeg komt kun je het eerste uur gebruiken om je eigen plek in te richten en te ontmoeten. Om 9:30 starten we gezamenlijk. Om 16u presenteren we ons werk aan elkaar en geven feedback. 17u  sluiten af met een drankje en proosten op de nieuwe maand.

Wat kost het

De kosten zijn € 121 per keer inclusief de btw (dat is dus € 100 ex btw)

gebruik deze kortingscode in 2022 en je betaalt de helft:

CCCLAB2022

Data

maandag 4 april (thema is: kwetsbaar zijn, wat durf je van jezelf te laten zien)
maandag 2 mei (thema stijl met Henriette Visser)
maandag 6 juni (= pinksteren, gaat niet door, ik zit lekker op het water)
maandag 4 juli (spreektijdcirkel met Sara Bruinsma)
maandag 8 augustus (vrijheid)
maandag 5 september (flamenco met Alexandra Janssen)
maandag 3 oktober (tekenen met Annet Konijn)
maandag 7 november
maandag 5 december (uitpakken)

Aanmelden voor het Content Co Creatie Lab

Klik hieronder op de rode knop.  In de winkel kun je direct afrekenen. Je krijgt in je mail een bewijs van toegang. Deze kun je ook downloaden.

Lukt het niet, of heb je een vraag? Mail of bel me even 06 411 56 155.

En.. wil je samen content maken. Samen met mij en helemaal niet in een lab. Dat kan natuurlijk. Bel me/ neem contact op.