Een video-testimonial van je klant

Mond-op-mondreclame. Dat is wat een testimonial voor je doet. Je klant vertelt over jou en waarom iemand voor je zou moeten kiezen.

Hoe maak je een video-testimonial.

Vraag aan je klant vriendelijk of ze een oprechte testimonial willen maken voor jou en leg uit waarom. Leg uit dat een video testimonial is alsof je praat tegen een vriendin of aan een vriend over iets dat je hebt meegemaakt. En hoe je het hebt ervaren. Vertel ook dat je geen promotiefilmpje hoeft te krijgen, maar gewoon een eerlijk verhaal.

Zelf maken of hulp inroepen

Wanneer is het handig om hulp in te roepen. Ja, goede vraag. Ik denk dat er een aantal redenen kunnen zijn om het maken van een video-testimonial uit te besteden.  Misschien ontbreekt je de tijd. Of je schat in dat jouw klanten niet uit zichzelf een filmpje gaan opnemen. Ze hebben daarbij een klein zetje nodig om over de drempel te gaan.

Als je een ander de testimonial laat opnemen, geef je de klant ruimte om iets te vertellen over jou. Dat is anders dan wanneer jij zelf de vraag stelt. Ze kunnen omschrijven wie je bent en waarom ze hebben gekozen voor jou.

Heb je hulp nodig bij het maken van video-testimonials? Ik kan op locatie komen of interviewen via Zoom.

Neem contact met me op als je een vraag hierover hebt.